Как да изберем снегорин- модели и функции, които си струва да се има предвид при закупуването?


Дата: 2017-11-28

 

Купуването на снегорин може да се окаже много трудна задача, затова трябва да знаем няколко важни неща, които ще ни помогнат при избора му! Предвид факта, че видовете снегорини са твърде много, ние ще се опитаме да  направим сравнителен анализ на машините, предоставяйки снегопочистване.

 

Самоходни или не-себе си?

Решаващ при избора на самоходни и самоходни машини са физическите възможности на бъдещия му собственик.Въпреки това, и двата вида машини имат определени характеристики, които трябва да бъдат взети предвид.

Описвайки самоходни инструменти за сняг, трябва да се отбележи, че те имат гумирани винт, който не уврежда повърхността се почиства.Тези машини са идеални за почистване на малки площи и песни от новия паднал сняг.Те се характеризират с относително ниски разходи и способността да се пусна на сняг 3-5 метра, но при условие, че теглото на снега не е имал време да бъдат замразени и опаковани.Управление на такава машина, операторът трябва да упражняват значителни физически усилия, за да се увеличи по неравен терен и стръмни наклони задвижва snowblower е лесно да се справят с всяка снегопочистване плътност.Скоростта на работа на това устройство може да бъде избран с предавката, по такъв начин, че да отговарят най-добре на преобладаващите условия.На професионалните модели инсталиран джойстици, които правят работата на машината лесно и интуитивно.Въпреки това, тези машини не са без недостатъци.Първото нещо, което хваща окото, дори по време на почистване, е, че в най-декоративни покрития и павирани пътеки и дори бетонни подове в гаража има следи от работните зъби.Използването на самоходни снегорини е икономически неизгодно за малки площи, тъй като разходите за гориво са нерентабилни.

Едно- или две стъпки?

Машини за сняг се счита за един етап, ако е инсталиран на винт.В същия случай, когато се счита за един чифт на винт-ротор машина да бъде на два етапа.Роторът служи за увеличаване на разстоянието, на което снегът е хвърлен прибиращ и монтирана на самоходна модели.Осъществяване на избор между една и две етап машина, трябва да се разбере, че се изисква отпадането на сняг на дълги разстояния в рамките на малко пространство.

Мощност и обхват на излъчване

Сняг грешка да се предположи, че колкото по-висока мощност и по-голям сняг на разстояние е хвърлен, толкова по-добре колата.Чрез избиране на тези две характеристики се основава на размера на зоната, в която ще се прилага снегорини.

почистване площ, м. 500-600 600-1500 1500-3500 3500-5000
рационално мощност, к.с. 5-6,5 8 10-10,5 13
Rational гама от продукцията, м 5-6 7-9 10-12 10-15

Electric или бензин?

Отговор на този въпрос зависи от конкретните условия на работа.Например, ако площта на земята, където ще се изчисти снега, малък, а след това да я използват доста мощен и ненаситна четиритактов бензинов двигател няма да е икономически изгодно.Съответно, почистване на малки площи по-добре направено с помощта на машини за сняг с електрически двигатели.

 

Цена: 130 лв.                                                                                                                                      Цена: 835.99лв.

 

                                                                                   

Електрически снегорин RAIDER - RD-ST01 - 1300 W, 4000 оборота, 30/15 см.    Снегорин PREMIUM - SW651Q - 4,8 kW, 196 см3, 510/560/600/660 мм.

Гъсеници или джанти?

Осъществяване на избор между осите на колела или сняг машини, трябва да се вземат под внимание някои от нюансите, които могат да възникнат по време на работа.Ако по време на машината за сняг отстраняване ще трябва да се върти доста често е необходимо да се даде предимство на устройството на колела с възможност за блокиране.Ако снегът се почиства на въртележка, бордюри, или ще трябва да се движи колата нагоре по стълбите, трябва да изберат един верижен версия, тъй като тя е по-практично за наклонени повърхности.В допълнение, тези машини са в състояние да регулирате баланса.

Допълнителни елементи, които увеличават ефективността на снегорин

На модерни машини за сняг има мисия, която може да бъде до 6 предавки.Ако изборът за останалите параметри вече произвежда, трябва да се даде на тази машина, броят на предавка, която е по-голяма, тъй като ще улесни избора на оптимален темпото на работа.

Присъствие на дефлектора в сняг машината значително опростява целия процес на почистване на снега, защото снега маса се изхвърля с него, където и да е необходима.С прости модели корекция е ръчен отдушник.По-сложни и скъпи коли могат да имат върху вашите джойстици контролния панел, осигуряване на процеса на регулиране на дефлектора.

За да бъде в състояние да работи на тъмно, можете да си купите снегоринни светлини, които се определят обикновено по-скъпи модели.

Много потребители като отопление функционални писалки, а някои напълно отричат ​​нейната целесъобразност, като снегът се топи за тях, от които ръцете стават мокри.

 

Разгледайте модели на снегорини , тук: http://instrumentistart.com/category/396/snegorini.html


Върни До Горе