Как да изберем градинската косачка?

Косачката е необходима във всеки двор, в който има тревни площи. При избора й трябва да обърнете внимание на няколко основни фактора като: тип на уреда, мощност, площ и честота на косене, екстри и т.н. За да ви помогнем да се ориентирате в многообразието от видове и модели косачки, предлагани на пазара, ще се опитаме да ви разясним кои са основните неща, от които зависи правилният ви избор. Косачките се делят на 3 типа: ръчни, моторни и акумулаторни.

1️.Ръчна косачка – подходяща е за косене на малки площи. Тя е тиха, дори безшумна и компактна. Не се нуждае от електрозахранване или гориво за да работи. Не замърсява околната среда и е един удачен икономичен вариант за малък двор. Сравнително евтина е и не се нуждае от сериозна поддръжка. Недостатъкът на ръчната косачка е, че работата с нея изисква физическо усилие. Освен това ако тревата е доста висока косенето с такъв тип уред ще стане значително по – трудно. ️

2️.Моторна косачка – бива електрическа или бензинова. Електрическата косачка има нужда от захранване и кабел за да работи. Новите модели са тихи и не изискват специална поддръжка. 

Щадяща е за околната среда. Подходяща е за малък или среден по размер двор. Минусът й е, че трябва да й осигурите електрозахранване.

3️.Бензиновата косачка е мощна и бърза. Тя е най – удачният избор за голям двор (над 500 кв.м.). Предлагат се и самоходни модели, с които се работи изключително лесно – само задавате посока на движение.

Недостатъците на бензиновата косачка са, че е шумна, по – скъпа и нещадяща околната среда. При изборът на моторна косачка обърнете внимание на мощността на машината, диаметърът на ножа и обемът на коша, в който се събира окосената трева. По – широкият нож гарантира по – бърза и лека работа. Според площта на косене изберете и обемът на коша, така че да не се налага да го изпразвате прекалено често. Акумулаторна косачка – захранва се с батерии. Подходяща е за малки и средни площи (до 200 – 300 кв. м.). лесна е за използване и е добър избор, в случай, че в градината ви няма електрозахранване. Недостатъкът й е, че батериите работят определено време и ако окосяването на тревната площ ви отнема повече от час, най – вероятно ще трябва да си закупите резервна батерия, за да не прекъсвате работата си. Също така трябва да си закупите зарядно устройство. От какво се определя цената на косачката? Един от основните критерий е мощността на машината. Също така и диаметърът и материалът на ножа. Ножовете могат да бъдат метални или пластмасови. Металният нож реже по – лесно груба и твърда растителност като това оскъпява косачката. Цената се определя и от това дали уредът има кош за събиране на тревата. Разбира се самоходните модели или тези с повече екстри са с по – висока цена.

Вземи своята косачка с отстъпка до 20% , тук:

https://instrumentistart.com/promocija-kosachki.html

=