Kои са 4-те важни стъпки когато избираме циркуляр?

Когато търсиш да закупиш циркуляр не забравяй да се съобразиш с нуждите, за които ти трябва машината.

Ето 4 важни стъпки, които трябва да знаеш, за да направиш правилен избор!

1.М️ого важен фактор е тежестта на циркуляря. Теглото на различните модели може да варира от три до шест килограма. Безжичните устройства са с наднормено тегло. Ето защо, когато купуваме инструмент, трябва да държим триона за известно време в ръцете си, за да усетим масата му. За проста домакинска работа ще има достатъчно 15-ампер кабелен модел.

2️.Когато избираме инструмент, трябва да вземем предвид размера на ножа, от който зависи дълбочината на потапяне в дървото. Колкото повече острието има циркуляр, толкова по-дълбоко може да бъде рязането. Устройствата с малък нож са лесни за маневриране, но във всеки случай е необходимо да се вземе предвид размерът на материала. В много модели има функция, която ви позволява да промените ъгъла на ножа, за да извършите рязане под различни ъгли. За по-прецизно изпълнение на работата ще се изисква циркуляр с пробойник, върху който ще се маркира всяка степен.

3.Не последната роля при избора на инструмента се излъчва от позицията на двигателя. При триони с верижно задвижване, моторът е поставен на същото ниво с ножа, а моторът на колана е разположен далеч от острието. Устройството с верижно задвижване е по-мощно и може давиди твърдо дърво, камъни и дори бетон. Недостатъкът на този тип е високата цена и тежкото тегло. Ако плановете не включват работа с метал и други подобни материали, обичайният циркуляр е напълно подходящ.

4️.Когато правите покупка, трябва да разгледате наличието на допълнителни функции. Те включват прахов колектор, лазерен показалец, аварийно заключване. Необходимо е да сравните няколко модела, да ги държите в ръцете, да проверите превключвателя, да погледнете маневреността на инструмента, да опитате да настроите ножа. Повече камфор се считат за дясната ръка, лесно се плъзгат на работната повърхност и нямат много тегло. Циркулярният трион, стационарната пишеща машина използва острие. За циркулярите тези компоненти се различават по материала, от който са направени, и в диаметър. Най-добре е да използвате набор от различни остриета. Работата с циркулярен трион е опасно. Затова трябва да спазвате правилата за безопасност и да вземете мерки за защита на очите.

Модели на циркуляри, може да разгледате, тук:

https://instrumentistart.com/…/cirku…/r-chni-cirkuljari.html

https://instrumentistart.com/…/akumulatorni-r-chni-cirkulja…