Кои са 8-те инструмента, които всеки трябва да притежава у дома си ?

Шкафовете вкъщи се развалят, мивката прокапва, имаш нужда от някой подобрения, за всичко това са ти необходими инструменти. " Инструменти Старт " ти представя 8 инструмента, които всеки трябва да има у дома си, за да се справи с наболялите го проблеми. А ако все още не разполагаш с тях , бързо „бягай“ към физическия ни магазин  в София, или поръчай от онлайн-магазина  ни, за да се сдобиеш с тях.

1. Ролетка

Почти всяка поправка или подобрение у дома изисква нещо да бъде измерено. Боядисваш кухнята? Нужна ти е квадратурата на стаята, за да знаеш колко боя да купиш. Сменяш дивана? Трябва да премериш вратите, за да видиш дали новата придобивка ще може изобщо да влезе. Рулетката е толкова задължителна, че просто няма накъде. Към нея може да добавиш и здрав ръбест молив (за да не се изтърколи на някое незнайно място, както винаги се случва), с който да си записвате измерените неща.

2.Отвертка

Тя е небхоидмост за всеки дом. Във всеки железарски магазин и магазин за битови стоки има от онези 4в1 отвертки със сменяеми връхчета, в повечето случаи, плоски и звездовидни, които ще ти пом огнат в труден комент.

3.Чук

Ако ти трябва само един чук, най-добре си вземи лек със завит край. Нямаш нужда от нищо по-тежко от 450 грама. Ако това ти се струва малко тежичко, можете да опитате от модерните титаниеви чукове.

4.Шпакла

Малкият плосък нож има множество функции. От запълване на фуги до премахване на боя. Изберi си шпакла, която да е здрава, но под натиск все пак да се огъва леко.

5.Трион

Рано или късно ще ви се наложи да режеш нещо. Добрата новина е, че новите триони вече режат и при бутане и при дърпане. Това дава сигурен контрол и право, лесно рязане. Може да си вземеш и японски трион, който реже само при дърпане, но пък го прави доста прецизно.

6.Гаечен ключ

Не разполагаш ли с гаечен ключ, няма да може да оправиш тръбите, капещите чешми, запушените канали и мивки, запушените радиатори – всички те изискват силата на гаечния ключ. Вземи си два: сърповиден и един по-голям стандартен.

7.Клещи

Клещите ти дават повече сила, особено когато ти се налага да държиш малки неща, с които пръстите ти не могат да се справят. Най-добре си вземеш комплект с 3-4 различни по размер клещи, за да покриеш основните нужди на дома си.

8.Бормашина

Бормашината е важна за ремонти като закачване на рафтове, закачане на врати и дори сглобяването на нова кухня изискват бормашина. След отвертката и клещите, бормашината сякаш се използва най-често. Въпреки че хубавите са скъпи, една такава инвестиция ще ти се отплати многократно. И не забравяй да си вземеш комплект с бургии.

Напиши в коментар по-долу кой друг инструмент би бил полезен и важен за една къща, според теб?