Случвалo ли Ви се е да имате слабо налягане в кооперацията, в която живеете и ако сте на по-горните етажи да не можете да се изкъпите или да пуснете пералнята? Тогава си задавате въпроса, какво да направя и какво решение да намеря, за да се справя с проблема, но в такива случай отговора е повече от ясен, трябва Ви хидрофор. Първата и основна функция на хидрофора е свързана с повишаване налягането на водата. Надеждната хидрофорна система успешно изпълнява тази функция по отношение на цялата сграда, включително и нейните най-високи части, където обикновено проблемите са най-сериозни. В случай, че сградата се снабдява с вода от собствен водоизточник, хидрофорът отново е подходящото решение. Благодарение на него ще бъдат премахнати всички проблеми във връзка с това водоснабдяване и живущите ще могат пълноценно да използват водата за своите нужди.

Преди да вземете хидрофор, трябва да знаете няколко важни неща, които биха помогнали да направите правилен избор!

1. Трябва да имате в предвид, че височината на изпомпване на различните хидрофори е различна.

Височината на различните хидрофори варира от 30 м до 60 м, както и дебитът от 40 л/мин до 100 л/мин. Обикновено хидрофорите държат налягане около 3 bar, като това може да се отрегулира. Максималната височина на изпомпване е 8м.

 

2. Друг основен компонент са параметрите на съда, който ще се използва за съхранение на водата – известен още хидрофорен съд.

По каква причина точно този елемент играе значителна роля върху успешната употреба на хидрофора и неговата система? Необходимо е да се знае, че колкото по-значим е точно определеният хидрофорен съд, толкова по-рядко ще Ви се налага да включвате уреда за изпомпване. А това ще съхрани отличното й положение и ще направи по-дълъг хода й на експлотация през годините.

3. Не пропускайте да разберете повече и за производителя!

Когато тръгвате да избирате хидрофор се спрете на известна марка, за която сте чували и знаете нещо повече за нея.

Бранд, който е доказан във времето на чуждестрания и българския пазар.

Точно такъв модел марки са способни да подсигурят на клиента максимално качество , надеждност и ефикасност.

Търсете най-вече  марки като  WILO, METABO, EINHELL, GARDENA за които се знае, че има надежден  сервиз и  резервни части.Посъветвайте се и със специалист преди да закупите Вашия хидрофор, за да  вземете компетентно мнение от човека,  който ще монтира в последствие вашия хидрофор, така ще вземете най-правилното решение.

4. Не на последно място от значение е и цената!

Цената е от ключовo значение когато човек прави своя избор. Има добри марки, които предлагат качествени хидрофори на достъпни цени.Такива марки са EINHELL, GARDENA и WILO и METABO. Съотношението, цена и качество трябва да удовлетворява повечето клиенти, за да може потребителят да остане  доволен!

5. Важно е да знаете как да съхраните вашия хидрофор в сезоните, в които не го използвате!

През годината, когато не използвате вашия хидрофор е добре да се погрижите за него. Хубаво е хидрофора да се разкачи от системата и да се изцеди камбаната.Ако няма възможност за разкачане, може да се остави ниско долу кран за източване на системата.

6. Консултирай се с нас!

Ако имате въпроси, нуждаете се от помощ или искате да научите повече за даден продукт от категория " Хидрофори и помпи с пресостат " имате възможност да поговорите с нашия колектив на телефонен номер 0886 990 998  или да зададете своя въпрос в чата на сайта ни. Ние ще Ви предоставим потребната Ви информация и насоки, които биха улеснили избора Ви на правилния хидрофор, необходим, за да разреши нередностите със снабдяването с вода във Вашето жилище.!

Моля, оставете коментар по-долу какво мислите по темата? Ще се радваме да разберем вашето мнение!

Модели на хидрофори, вижте, тук: https://instrumentistart.com/dom-i-gradina/vodni-pompi/hidrofori-i-pompi-s-presostat.html