Искаш да си купиш бензинова коса - храсторез?

Ето кои 7 важни неща трябва да знаеш при избора!!!

1️.Избери марка и модел моторна коса с възможно най-малко тегло, подходяща за работата, която ще извършваш с нея. Всеки храсторез изисква физическо усилилие и подбиране на по-лек такъв ще коства по-малко физическа умора при работа.

2️.Избери по-мощна моторна коса - храсторез, когато преобладаващата растителност е храсти. Размерът и вида на площта, която ще обработваш, определя и мощността на машината, която трябва да закупиш.

3️.Избери електрическа коса или храсторез ако имаш малък двор с тревиста растителност от рода на райграса. Работата с електрическа коса – тример е много по-лесна поради по-малкото тегло и лесно обслужване. Принципа на работа тук е такъв, че да се поддържа по-ниска растителност с по-чести коситби. Остави ли се тревата да израсне прекалено висока, вашият тример вероятно няма да може да се справи с нея.

4️.Избери режещ нож с 3, 4 и 8 метални зъби, когато ще косите гъсти треви и тънки храсти. Избери нож с 20 до 80 зъба, когато ще косиш дебели храсти и дървени издънки.

5️.Избери кордова глава с корда, когато косиш само тревни площи като райграс например.

6️.Избери нож с над 20 зъба ако ще косиш издънки в обощни градини. Имай в предвид, че с дисковете за дърво ще може да прерязваш вдървесинени части до 6 – 8 см в диаметър.

7️.Съобразявай вида и размера на режещия нож с мощността на двигателя на моторната коса - храсторез. Например храсторези до 25 куб. см е препоръчително да се използват с ножове с 2 зъба или кордови глави, а да не се използват ножове с 20-80 зъба. На моторни коси над 25 куб. см. може да се използват ножове с 3 зъба и такива с 20-80 зъбам но с по малък диаметър от тези предназначени за мощните моторни коси над 40 куб. см.

Модели на бензинови коси, виж тук:

https://instrumentistart.com/…/kosi-motor…/motorni-kosi.html

Модели на електрически коси, виж тук: https://instrumentistart.com/…/kosi…/elektricheski-kosi.html

Модели на електрически храсторези, виж тук: https://instrumentistart.com/…/elektricheski-hrastorezi.html

Модели на бензинови храсторези, виж тук: https://instrumentistart.com/…/hr…/benzinovi-hrastorezi.html